Kerhot ja muu toiminta

Perhekerho

Kerhoilloista tärkeää vertaistukea
Perhekerho järjestää kerran kuukaudessa koko perheen kerhoillan, jossa voi tavata muita samassa tilanteessa olevia perheitä keskustellen arkeen ja diabetekseen liittyvistä asioista ja lapset pääsevät tapaamaan muita diabeetikkolapsia. Näin koko perhe voi saada arvokasta vertaistukea sekä uusia vinkkejä ja kokemuksia diabeteksen hoitoon.

Tapahtumista virkistystä ja uutta puhtia
Perhekerho järjestää vuosittain myös muutamia muita tapahtumia, joissa diabeetikkoperheet pääsevät tapaamaan esim. liikunnan, retkien ja muun virkistävän toiminnan merkeissä.

Toiminnan suunnittelu
Kerhoilloista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä ja kertoa omia toiveitaan kuinka toimintaa voidaan järjestää.

Yhteyshenkilö: Mervi Kolehmainen, 050-4904533, mervi.h.kolehmaine(at)gmail.com


Eläkeläisten kerho Diakot

Diakot kerho perustettiin 1992 alkuvaiheessa kerholaisen keksimän nimen puitteissa, joten hyvää perinnettä jatketaan edelleen.

Diakot kerhon ohjelmaan kuuluvat keskustelut ajankohtaisista asioista joko kerholaisten kanssa keskenään tai kutsutun asiantuntijan alustuksen pohjalta.

Käymme tutustumassa Joensuun ja lähiympäristön kiinnostaviin kohteisiin. Teemme myös yhteistyötä Näkövammaisten ry:n kanssa kävelyn tai näytelmän merkeissä kaksi kertaa vuodessa. Järjestämme myyjäiset toimistolla keväällä ja syksyllä.

Kerholaisten retki- ja toimintaehdotukset otamme mielihyvin vastaan.

Diakot -kerho kokoontuu joka kuukauden 2. ja 4. tiistai yhdistyksen toimistolla klo 12:00 - 14:00 tai ilmoituksessa mainitussa paikassa.

Mikäli olet kiinnostunut toiminnasta, ota yhteyttä.
Diakot-kerhon vastaava ohjaaja: Hillevi Invenius, 040 551 2607LÄHIALUEHANKE – TOGETHER WE ARE STRONGER –
A FULL LIFE WITH DIABETES

Karelia ENPI CBC -ohjelman seurantakomitea on valinnut Diabetes-hankkeemme toteutettavaksi Social Wellbeing -hakukierrokselta. Hankkeen rahoitussopimusneuvottelut aloitetaan tammikuussa. Hallintoviranomainen (Pohjois-Pohjanmaan liitto) ja pääpartneri (Suomen Diabetesliitto) solmivat hankkeen toteuttamisesta rahoitussopimuksen.

Hankehakemus on yhteinen Diabetesliiton ja Karjalan Diabetesliiton kanssa. Hankkeen päätavoitteena on diabeetikon elämänlaadun parantaminen ja ylläpitäminen.

Joensuun Seudun Diabetes ry on ollut mukana hankesuunnittelussa ja osallistuu hankkeen käytännön toteuttamiseen sekä osallistuu hankkeen raportointiin.

Lisätietoja hankkeesta 16.1.2013 jälkeen: Matti Mikkonen, matti.mikkonen(at)kolumbus.fi tai 050 3201259.


Enon, Kiihtelysvaaran, Liperin ja Kontiolahden alaosastot

Ei toimintaa tällä hetkellä.
Mikäli olet kiinnostunut alaosastotoiminnasta, ota yhteyttä hallituksen jäseniin.